Reacties

Kledinghangers — 35 reacties

  1. Voor blousen heb ik houten klerenhangers. Voor de pakken van mijn man hebben we speciale hangers met een laagje schuimplastic. Dan blijven de broeken beter hangen omdat ze dan niet weg glijden. En voor de jasjes extra brede hoeken zodat de schouders goed in model blijven.
    Mijn mooiste kledinghanger is vast antiek. Afkomstig van een kledingwinkel uit Friesland. De naam staat er op met prachtige ouderwetse letters en de hanger is gemaakt van gebogen takken van een struik. Heel netjes afgewerkt en met een laklaagje erover.

  2. Wij hebben 1 soort hangers in de kast wel zo overzichtelijk. In de baby periode van de kinderen had ik ook allemaal de zelfde gratis hangertjes voor hun. Ik kon die zo ophalen bij de Hema. Ik heb ze ook weer terug gebracht nadat de kleding te groot werd voor op die hangers, volgens de manager van de winkel was dat echt niet nodig. Maar bedankte me vriendelijk.

    De vorige bewoner van ons huidige huis heeft kasten vol hangers achter gelaten. Allemaal verschillende soorten en maten. Wij hebben vuilniszakken vol hangers afgevoerd. Het was zelfs zo veel dat de werknemers van de vuilstort ons vroegen of we een kleding winkel hadden.

    • LOL! Dan waren het echt heel veel hangers! Het feit dat de vorige bewoners ze allemaal achterlieten zegt denk ik al veel. Hangers hebben meestal eigenlijk weinig waarde. Tenzij het echt van die mooie houten zijn denk ik.

      Misschien gingen de vorige bewoners wel minimaliseren!

  3. Ik heb verschillende, ergens zelfs nog een antieke van de C&A uit de seventies, hahahaha een houten, maar die hangt voor de leuk in de tweede kast waar alleen de jassen in hangen. Verder heb ik een aantal zeer goede kledinghangers waar pakken aan kunnen, die zijn ook zwaarder en hebben natuurlijk een goede vorm om het jasje in vorm te houden, verder het meeste is wat je zegt, gewoon uit de winkel mee gekregen, ooit heb ik een set gekocht toen ik nog samen woonde, plastic, simpel van blokker of zo, en deze heeft mijn dochter nu.

    Die gewatteerde dingen, ik zie ze maar mij lijken ze niet handig eerlijk gezegd of ik heb geen delicate kleding genoeg waar dat op zou passen, LOL ik heb een maatje meer, dus voor mij is de lengte vooral belangrijk dat mijn jurken er niet afglijden en ja dan is iets van anti slip wel handig maar ook de vorm weer zodat de jurk in vorm blijft.

    De draadhangers, gooi ik altijd direct weg, omdat ze naast die lijnen ook je kleding kunnen doorsnijden!!!! Iets waar niemand bij stil staat maar ik al jong geleerd heb van mijn oma en moeder, die naaiden zelf vroeger altijd en die kledinghangers dat ze nog bestaan, begrijpen wij niet!

    X

  4. Een aantal jaar geleden heb ik via Markplaats een grote kledingkast gekocht, die ik netjes heb opgeknapt zodat ze mooi bij mijn slaapkamerinterieur past. Die kast wilde ik natuurlijk ook mooi inrichten. Dus ik heb toen komaf gemaakt met al die verschillende formaten en vormen kleerhangers en een grote voorraad van het goedkoopste soort plastic kleerhangers aangeschaft bij Ikea.

    Dat die kleerhangers van plastic zijn en dat ze goedkoop zijn, doet er niet toe. Ze zijn allemaal identiek en dat geeft een rustig en overzichtelijk beeld in de garderobekast.

  5. Wij hebben een hele handige kledingkast met allerlei handige vakjes, lades en andere mogelijkheden maar eerlijk is eerlijk de hangers zijn een ondergeschoven kindje geworden. Het mooiste vind ik als ze allemaal van het zelfde type zijn maar helaas is dat niet zo want dat zou het wel afmaken. Ik moet hier maar eens mee aan de slag.

    • Of ze allemaal in dezelfde kleur spuiten? Of bekleden? Ik ben zelf niet zo handig, maar ik stel me zo voor dat er mensen zijn die hier creatieve oplossingen voor hebben.

      En kast met vakjes lijkt me trouwens heel fijn.

  6. Ik heb veel verschillende in de loop de jaren verzameld, en de verschillende gebruik ik ook voor die kleding die er het beste op hangt.
    Voor broeken heb ik er verschillende waar 4 broeken op kunnen die aan 1 kant open zijn en daardoor kan je de broeken makkelijk ophangen.

    Ook heb ik ooit dingetjes gekocht die over de bovenkant van de hanger kunnen en dan kan je meerdere onder elkaar hangen., voor bloesjes heel geschikt.

    • Er zaten er zelfs nog tussen die van bakeliet gemaakt waren, de voorloper van plastic.
      In de loop van de tijd zijn er best veel verschillende ontwerpen geweest maar de functie is nog altijd dezelfde, eigenlijk valt het wel mee. Ze zijn nog steeds bruikbaar, al heb ik al wel een stel weggedaan. Sommigen breken na verloop van tijd.

  7. Ik heb allemaal dezelfde hangers: zoals de witte, rubber hanger van jouw foto met 2 klemmetjes. Daar hang ik complete sets kleding aan zodat ik 's morgens geen combi's meer hoef te maken.

  8. Kledinghangers heb ik in alle soorten, kleuren en maten. Maar ik kom eigenlijk altijd rokkenhangers te kort. Niet zo heel gek natuurlijk in dit huishouden... 3 dochters en ikzelf. We dragen alleen maar rokken of jurken. Ik stoor me er niet aan dat het een allegaartje is...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder