Reacties

Zaterdag — 11 reacties

  1. Bij ons zijn de weekenden redelijk rustig, we gaan vaak iets doen, fietsen, klussen, de tuin, zoon speelt buiten of kijkt een filmpje. Of we bezoeken dierentuin of museum in Amsterdam. En sowieso eens in de twee weken is er een stiefdochter in het weekend aanwezig.
    Zoon staat nu op de wachtlijst bij de plaatselijke voetbalclub dus ik zie wel een verandering aankomen in ons weekendritueel. Als hij eenmaal echt op voetbal zit zijn we natuurlijk iedere zaterdagochtend en help misschien ook de zondagen de sjors...

  2. Onze zaterdag is ook nog best 'chill' volgens mij. Ik sport van 9-10 uur. Man komt ons dochtertje brengen voor de peuterdansles die van 10-10.45 uur is. Ondertussen ga ik naar huis om te douchen. Man gaat sporten, terwijl ik speel en lunch met ons dochtertje. Zodra hij terug is, brengt hij ons dochtertje naar bed. Dan doe ik de grote boodschappen. Ik zorg ervoor dat we voor de zaterdag altijd iets gezonds kant-en-klaars van de visboer (taartje met zalm en groente of kabeljauw en groente) kopen, zodat we een dag niet hoeven te koken. Voor ons dochtertje koken we wel. Een stuk zalm, groente en aardappeltjes. Als ze slaapt dan hebben we even allebei 'me-time' em om de middag gaan we als gezin iets leuks doen.

  3. Hier meestal ook rommelig de zaterdag. Nog even dit en dat en bakken voor het weekend. Op zondag is het rustdag, Kerk en verder doen we niets. Lezen, geen computer mobieltjes en dergelijke. Gods dag, er is zo weinig dat we er mee doen door de weeks dus iig de zondag daar mee bezig zijn. Kinderen ook niet buiten spleen.
    Groet, Wilma

  4. Wij zijn gezegend met kinderen die niet graag aan buitenschoolse activiteiten doen. Dus geen gerij voor ons. De 4 oudste kinderen trekken hun plan, spreken af, blijven thuis, halen hun liefje naar hier : het kan allemaal. Voor het eten hoef ik geen aantal te weten dat hier blijft, want zaterdag is frietjesdag! Gewoonlijk vullen wij die dag met buiten spelen, wat klussen in de tuin, met de dieren bezig zijn,...vanalles, behalve winkelen want daar heb ik een grondige hekel aan op zaterdag. Misschien zien onze weekends er zo gewoontjes uit omdat mijn man 3 op 4 weekends werkt? Wij zijn het zo gewend en snakken niet naar iets anders.

  5. Hier het weekend ook heel rustig. Manlief is altijd aan het werk op zaterdag. Gewoon wat in de tuin bezig indien nodig. Even naar de speeltuin, blokje om of gewoon lekker relaxed in huis. En op zondag zijn we met zijn allen en dan doen we ook weinig tot niks.
    Hier ook zoonlief die door de week sport en geen competitieverband, ik moet er niet aan denken om een hele zaterdag kwijt te zijn aan de sporten van de kinderen. Heb het daar door de weeks al druk genoeg mee dat ik weekend echt heb om bij te tanken en in eigen tempo dingen in en om het huis te doen.

  6. Hier ook hoogstens wat boodschappen en verder soms naar het strandje toen we nog in NL woonden.... Vaak buurkindjes te spelen, of de kindjes daarheen of naar mijn ouders.... Weekend is om te relaxen.

  7. Op de zaterdag doen we meestal klungeldingen zoals; ramen wassen, een vergeten boodschap, naar een open dag, ff naar familie, was draaien, opruimen, iets schoonmaken enz. enz. En als het dan zo'n dag als gisteren is; zonnig, 22 graden, dan klap ik de tuinstoelen uit, zet ze in de zon en ga heerlijk met een bak thee een boek lezen.
    En zondag; meestal naar mijn moeder op visite, een vriendenbezoek afleggen, koken en voor de rest doen we heel weinig...... uitrusten dus.

  8. Klinkt idd best als een rustige zaterdag! Wij houden het weekend ook altijd megaleeg. Nog geen sport van de kids enzo en ook niet elke week allerlei bezoekjes. Wel wat grote huishoudelijke klusjes (tuin, ramen zemen), maar daar is zat tijd voor in het weekend. Hier ook echt een vrije dag gevoel omdat Joost thuis is in het weekend :D

  9. Zaterdag is hier inderdaad druk - tekenles, zwemles en scouts volgen elkaar op en daarna zijn ze helemaal op - waarom we dat dan allemaal op dezelfde dag doen ? tja, ik werk in een winkel die alle dagen van 8 tot 8 open is en mijn man is enkel in het weekend vrij, dus het 'moet' wel op zaterdag ... Gelukkig vallen binnenkort de zwemlessen weg. Als het diploma - eindelijk - binnen is ;-)

    • Oh, ik weet nog hoe lang dat kon duren! Mijn oudste zoon deed tweeëneenhalf jaar over diploma A. Gemiddeld ben ik geloof ik 10 jaar lang twee keer per week naar het zwembad geklept.

  10. Hier de zaterdag en zondag rustig.
    Zaterdag man ant t rommelen in schuur of tuin ( verwacht geen grote tuin maar doorsnee rijtjeshuis ).
    Zelf meestal vrijdag bakken en anders s zaterdag s , m'n eten voor zaterdag middag ( is altijd nassi ) en m'n soep koken voor de zondag en de wc s nig even doen , de stofzuiger door kamer nog zwieren en de liggende delen nog ff stoffen.
    Dan heb ik een fijn gevoel erover dat t voor de zondag weer glad is, ist t eigenlijk altijd wel, maar tich t gevoel he .
    Dus echt een fijne zaterdag en meestal s middags een rondje toeren door de polder of een klein boodschapje doen of naar een kringloopwinkel.
    s Avonds lekker met een boek of een haakwerkje en manlief tot koffietijd ( 8 uur ) even naar de zolder voor de treinenhobby.
    De zondag houden we om met elkaar naar de kerk te gaan en geen mobieltjes gebruiken en geen computer aan.

    Groet van Hilda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder