Reacties

eBook abonnement: is het wat voor jou? + 7 aanbieders! — 47 reacties

  1. Als je dan toch een e-reader hebt lijkt dit me ideaal... maar ik heb geen e-reader. Voor mij gewoon nog steeds de gedrukte boeken... tot nu toe echt nog het fijnst...
    Ik wens je een heerlijke dag,
    liefs,
    Mirjam

  2. Noem me ouderwets, maar ik heb ook liever een echt boek in mijn handen. Ik heb niet zoveel met die e-books, terwijl er mensen om me heen zijn die inderdaad niks anders willen.

    Over het abonnement: Op zich leuk dat je 10 boeken krijgt voor €2,99 per maand. En ik vind het ook niet verkeerd dat er onbekendere schrijvers tussen zitten. Het is al best lastig om als schrijver zijnde aan de bak te komen en op deze manier gaat dat uiteraard beter lukken.

    Als ik echt fan zou zijn van Renate, dan zou ik er ook wel voor kiezen om drie boeken voor €12,50 te kopen. Je betaalt immers voor een groot gedeelte voor haar naam. ;-) ( En omgerekend is het net iets meer dan €4 per boek. Daar krijg je ze op tweedehands sites ook niet voor )

    Maar zoals ik eerder al zei: Geef me maar een echt boek. Lekker op een winterse dag op de bank, kopje thee erbij, lekker lezen. :-)

  3. Ik heb een gewoon bieb abonnement, en ik kan dan ook gratis ebooks downloaden. Je kan ze dan maar 3 weken "lenen" maar als dat te kort is kun je het opnieuw "lenen" . Of de datum van je ereader achteruit zetten.

    • Goed punt J.S. Maar bij ons kost een jaarabonnement bij de bibliotheek ruim 40 euro. In zo'n geval ben je wel goedkoper uit met een eBook abonnement. En dan kun je de eBooks onbeperkt houden.

      Het ligt er dus aan of je verder ook nog veel boeken haalt bij de bibliotheek denk ik. Als je alleen een abonnement neemt voor eBooks, dan is Elly's Choice denk ik voordeliger.

  4. Bij de Nederlandse Openbare Bibliotheken kun je, als je lid bent van de bibliotheek, ook gratis ebooks lenen. Het aanbod bevat Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader.

  5. Ik heb KoboPlus heel vaak overwogen. Bij de bibliotheek moet ik vaak lang wachten op nieuwe boeken (op papier, want digitaal duurt het nog langer). Ik vraag me af of dat met dat abonnement anders zou zijn. Ik vind het wel vrij duur overigens, zeker als je het vergelijkt met de kosten van mijn abonnement van de bibliotheek.

  6. Ik ben lid van een bibliotheek en ga iedere maand een middag tijdschriften lezen.
    Papieren boeken leen ik ook en lees ik overdag. E-books download ik en lees ik als ik in bed lug of met vakantie ben.
    En dat allemaal voor nog geen 5 tientjes per jaar incl. gratis koffie of thee 👍👍

  7. Ik heb geen abonnement en ik neem er ook geen. Ik wil mijn boeken zelf kunnen kiezen, dan zou het al een Kobo-abonnement moeten worden en dat vind ik echt veel te duur!

  8. Wel een leuk concept. Zelf lees ik op dit moment nog heel weinig boeken en vind het wel jammer. Zelfs mijn wekelijkse tijdschriften blijven weleens liggen :-). Kookboeken koop ik wel graag maar merk dat ik dan ook vaak teruggrijp naar een online recept of video.

  9. Ik ben bij Storytel gegaan en vind het heerlijk! Elke dag even liggen met mijn koptelefoon op en de prachtigste boeken worden voor je voorgelezen! Heel ontspannend en je rust gelijk uit want je hoeft niets vast te houden of te turen naar een schermpje.

  10. Ik heb een kobo-abonnement. Ik kan heel moeilijk boeken vast houden en met de e-reader is dat geen probleem, want die zijn licht en je kan ze met een extra boekomslag ook zo neerzetten zonder dat je de e-reader hoeft vast te houden.

  11. Het nadeel van Kobo Plus vind ik dat je de e-books niet mag houden. Als je je abonnement opzegt verdwijnen ze, en dat vind ik jammer. Ik zet KP af en toe een maandje aan, als er nieuwe titels bij zitten die ik graag wil lezen.
    Bookchoice heb ik ook heel af en toe, maar die heb ik pas 1x betaald, de rest van de keren met codes voor een gratis periode. Soms zitten er leuke boeken tussen.

  12. toen ik je zo las dacht ik: he dat wist ik eigenlijk wel, maar het was niet helemaal tot me door gedrongen. Een maand lang Kobo testen lijkt me geweldig
    en daarna ga ik zeer zeker Scribd uitproberen!

  13. Ik heb een abonnement op Scribd omdat ik heel veel Engelstalige boeken lees en omdat bij het lidmaatschapsgeld ook luisterboeken zijn inbegrepen. Dat vind ik ook heel erg fijn zo nu en dan.

  14. Ik heb een oud Kobo plus abonnement: alleen lezen (en niet luisteren) voor €9.99 per maand. Dit abonnement deel ik met onze kinderen, dus we maken er optimaal gebruik van.
    Ik weet niet of nieuwe abonnees nog zo'n oud abonnement kunnen aangaan.

    Ik was vroeger ook zo verknocht aan 'echte' boeken, maar sinds ik regelmatig met de trein reis ben ik helemaal fan van e-books: geen gezeul met zwaar papier, als je boek bijna op is moet je geen extra boek meesleuren,...
    Ik vind mijn e-reader even prettig lezen als papier en ik hoef er in bed geen lamp voor aan te doen die mijn partner wakker houdt, hij is ook veel minder zwaar dan de meeste papieren boeken en ik heb mijn hoes helemaal gecustomized :)

    • Ja, wat een boel voordelen heeft een eReader eigenlijk dan hè? En qua reizen is het inderdaad ideaal, omdat je minder gewicht mee hoeft te sjouwen.

  15. e-books zijn niets voor mij. Ik zit de hele dag al achter de laptop en ben blij om deze 's avonds niet meer aan te hebben. Ik lees het liefste uit een boek, gewoon met blaadjes. Hier dus nog een bieb abonnement. Maar ik kan me voorstellend at al je graag e-books lest, dit ideaal is.

  16. Ik dacht altijd dat ik niet zou kunnen wennen aan een e-book maar ik ben helemaal om. Het is zó handig! En omdat ik veel lees, heb ik een Kobo Plus abonnement. Alleen voor boeken, niet voor luisterboeken. Het kost dan 9,99 euro per maand in plaats van 12,99 eurp per maand.

    Ik ben er erg tevreden over. Ik heb nog nooit gehad dat ik geen goed boek kon vinden en de app is heel simpel en werkt goed. Je kunt trouwens op vijf apparaten lezen. Ik heb de app op mijn telefoon en iPad staan. Vriendjelief heeft 'm op zijn iPad staan. Mijn dochter heeft de code ook en een goede vriendin leest ook mee. Ik doe dat niet maar als je je meelezers mee laat betalen, kost het je maar twee euro per maand.

  17. Ik ben niet van de abonnementen eerlijk gezegd. Op een gegeven moment (toen we financieel wat meer moesten opletten) hebben we alle abonnementen opgezegd. Voor mijn verjaardag vraag ik nog weleens een halfjaar abo op de Happinez bijvoorbeeld of de FLOW. Mooie magazines die ik zelf niet meer los koop. Op deze manier krijg je een paar maanden een mooi cadeautje.
    Ik lees best weleens een boek op mijn (Kobo) e-reader. Maar ik betrap mijzelf erop dat ook ik bepaalde boeken gewoon nog fysiek wil hebben of lezen. Soms krijg ik van een uitgever een (kook)boek om te reviewen en soms koop ik zelf nog een fysiek boek.

    • Die magazines zijn inderdaad prijzig, en ik koop ze ook nooit maar haal ze uit de bieb. Hoewel ik op dit moment geniet van een abonnement dat ik kreeg van mijn zusjes voor mijn verjaardag.

  18. Boeken had ik vorig jaar al weggegeven want ik lees geen boeken (eigenlijk moet ik van mezelf te doen maar dat doe ik niet), Ebook had mijn man wel maar die gebruik al lang niet meer.

  19. Ik ben lid van de bibliotheek voor 26 euro per jaar (vanaf 24 jaar is het helaas wel het dubbele tarief daarvan) en daarmee kan ik onbeperkt e-books lenen. Kwam ik ook pas achter. Echt een tip!

  20. Je kunt een abonnement nemen op de Florida Orange County Library, ook al woon je niet in de VS, voor $75 per drie maanden (niet goedkoop, maar voor mij is het dat bedrag waard). Je kunt je ook abonneren op de New York Queens Public Library voor $50 per jaar (geen onderdeel van de beroemde New York Library). Deze heeft een grote collectie boeken. Chapel Hill Public Library in North Carolina biedt ook een abonnement aan voor non-residents voor $65 per jaar.
    Via de Amerikaanse bibliotheken kun je lezen via Overdrive en Libby.
    Op die manier kun je van buiten de VS boeken lenen, wat voor mij ideaal is omdat ik alleen Engelstalige boeken lees. Bovendien lees ik vooral scifi/fantasy en daar kun je in Nederland niet veel van vinden, behalve bij American Book Center in Den Haag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder