Reacties

Deurrubber Ariston: oven rubberkapot — 14 reacties

  1. Bij kapotte apparaten kijken we altijd eerst zelf. We (ahum... voornamelijk manlief) repareerden al een wasmachine, 2 x de vaatwasser, de keukenmachine en een laptop.

    Dat ovenrubber moet hier ook nog en is inderdaad een onduidelijk onderdeel om aan te schaffen.

    • Ik vond het ook flauw inderdaad! De keuken is pas anderhalf jaar oud. En dan heb je iets kapot, en dan is het prompt iets wat niet vergoed wordt. Maar gelukkig was er een alternatieve, goedkopere oplossing.

  2. Waar we kunnen repareren we zelf hoor, onderdelen voor de vaatwasser bij een plaatselijke onderdelenwinkel gekocht en zelf geplaatst.. Wasmachine al eens zelf van een nieuw onderdeeltje voorzien. Maar toen laatst de droger stuk was, kreeg helemaal geen voeding meer, toen hebben we toch maar een monteur laten komen, want hier wisten we niet waar het mankement zat... En dan krijg je toch gelijk een gepeperde rekening hoor, want het valt natuurlijk altijd net buiten de garantie-periode...
    Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

  3. Bij onze Boretti oven ging na bijna 4 jaar de ovenrubber kapot. Ik bestelde bij Boretti een nieuw rubber en manlief was mijn monteur :)
    Hij repareerde al eerder mijn wasdroger; deze had een kapotte rubber om de trommel. Het rubber kochten we bij de onderdelenwinkel.
    Mijn moeder brak pas geleden het glazen potje van haar (gekregen) espresso-apparaat. Nieuw kostte bij de fabrikant iets van 20 euro. Bij de kringloopwinkel vond ze een nieuw potje voor 1,25 euro!

  4. Manlief is hartstikke handig. VW, wasmachine, droger, stofzuiger (snoeroprolsysteem stuk) magnetronlampje stuk, ventilator afzuigsysteem defect, ventilator computer defect...... alles repareert hij, onderdelen kunnen we aanschaffen via een kennis of bestellen we op internet. Het scheelt ons ontzettend veel geld doordat manlief het allemaal zelf kan.

  5. Ik doe het net zo als jij. Zo hadden wij een kapot deurtje van het vriesvakje van onze koelkast, hier hebben we gewoon een nieuw deurtje voor gekocht. Daarnaast heb ik het voordeel dat ik een hele handige vriend heb, hij kan echt bijna alles maken :)

  6. Zo, dat is snel verdient, zeg! :)

    Onze apparaten zijn allemaal nog zo nieuw, die gaan voorlopig nog niet kapot (hoop ik). Maar zo wel, dan zou ik dingen als rubbertjes vervangen inderdaad zelf doen.... aan het elektra gaan peuteren zou ik dan weer minder snel aandurven...

  7. Hier wordt ook alles gerepareerd :)

    Zo,n ovenrubber kan ook vervangen worden door goede tochtrubber dan ben je met 4 euro klaar :)

    En Ariston tja dat is een c-merk.

  8. zelf apparaten maken is niet iets waar ik erg goed in ben ,maar wel in het opzoeken van goedkopere oplossing van problemenen aangezien ik geen man heb die ik daarvoor kan misbruiken is dat wel handig , zo hebben wij vlakbij een handyman zitten waar je advies kunt vragen en waar je zowel merk onderdelen als universele onderdelen kunt kopen en die je altijd een eerlijk advies geeft en je niet de duurste oplossing aan smeert als een goedkoper alternatief ook voldoet, wat ik wel geleerd heb de laatste jaren is zelf lampen en gordijnen op hangen , op een rommelmarkt gekochte lampjes aan passen door er een nieuw snoertje en dimmer aan te maken ,zelf een hoekje in de keuken dicht maken met hout , een klapdeurtje maken bij mijn rommelhoekje, gaten boren om schilderijtjes en rolgordijnen op te hangen ,de douchestang met slang te vervangen en binnenkort ga ik zelf een hoofdbord maken voor mijn bed .

  9. Ik probeer ook altijd onderdelen te vinden online, veel goedkoper en het meeste kun je makkelijk zelf vervangen. Het probleem is dat wij een oude inbouwkeuken hebben en heel veel dingen niet meer te krijgen zijn waardoor je alles moet vervangen (en zie dan nog maar eens iets te zien wat past aangezien het zo'n oud model is dat het nergens meer te krijgen is.
    Mijn actifry is in de afgelopen maand kapot gegaan, het ding om mee om te scheppen als hij aanstaat ging kapot en 2 weken later brak het handvat af, allebei online besteld, samen 40 euro kwijt ongeveer, niet goedkoop maar een stuk goedkoper dan een nieuw apparaat kopen.
    Helaas is een lade van m'n vriezer kapot maar ook hier is geen nieuwe voor te vinden en een lade bestellen die net iets anders is durf ik niet goed aan. Het kan passen maar als het niet zo is ben je wel mooi de verzendkosten kwijt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder