Ik ben verliefd op het koffiezetapparaat van mijn zusje

koffie Krups EA 8260 koffiezetapparaat

Donderdag werd mijn middelste zusje 41, en op haar verjaardagsfeestje kreeg ik een kopje koffie dat gemaakt was met haar nieuwe koffiezetapparaat, een Krups EA 8260.

Koffie met het Krups EA 8260 koffiezetapparaat

Ik was altijd tevreden met mijn gewone koffiefilter apparaat, maar nu kan ik alleen nog maar aan dat kopje koffie denken! Ik snap niet hoe het kan, maar de koffie komt er in drie lagen uit of zo. Zie de foto linksboven.

Maar goed, toen googelde ik de Krups EA 8260, zag het prijskaartje en werd mijn prille verliefdheid wreed de nek omgedraaid. Want de goedkoopste op kieskeurig.nl is 429 euro en de duurste 699,-. Gelukkig weet ik een oplossing: ik ga gewoon vaker bij mijn zus op de koffie!

Toen ik toch met koffiezetapparaten bezig was besloot ik eens te kijken wat voor soorten apparaten er eigenlijk zijn. En dat zijn er heel wat.

Koffiezetapparaat soorten

  • Volautomatische koffiemachines (zoals de Krups EA)
  • Nespresso machines
  • Dolce Gusto machines
  • Senseo apparaten
  • Koffiepadapparaten
  • Koffiezetapparaten
  • en dan heb je natuurlijk nog de ouderwetse methode waarbij je kokend water op een los filterbakje giet.

Zelf heb ik dus een gewoon koffie apparaat, waar ik een filterzakje in doe, en daar de koffie inschep. Ik heb even gekeken en het is een Philips Cucino. Wit met pastelblauw.

Leestips

Met welk koffiezetapparaat zet jij je koffie?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Met 2 lepeltjes. 1in het kopje en 1 in het potje oploskoffie. Er is hier geen koffie apparaat te vinden, zelfs geen losse opzetfilterhouder. Niemand die dat bocht drinkt hier.

  2. Hier 2 apparaten;
    -gewoon filterkoffiezet apparaat voor feestjes (staat in de kelder)
    -Senseo apparaat. Hiermee maak ik koffie-verkeerd voor mezelf; grote mok halfvol melk doen, opwarmen in de magnetron en dan de rest senseo koffie erbij. Als ik dit in een glas doe, dan ziet het er net zo uit als op jouw foto. Met van die laagjes. Ziet er mooi uit maar smaakt hetzelfde.

  3. Een plastic filtertje en fluitketel voor grotere hoeveelheden en een ikea-apparaat waarmee je met filterkoffie een bakje koffie met schuimlaagje zet. 's Ochtends gooi ik er een grote klont roomboter bij. Dat is, gek genoeg, echt vreselijk lekker :D

    1. Koffie met roomboter?! Dat is echt heel apart zeg. Daar heb ik nog nooit van gehoord! Weer wat geleerd!!!

      Als ik iemand nog eens koffie aanbied dan vraag ik voortaan: 'Suiker en melk en roomboter er bij?'

  4. Ha ha, toen ik de titel las dacht ik dat je weer een paar laarzen op het oog had. Mooi die apparaten, maar ik heb er geen plaats voor. Ik zet koffie Philips Cucino met een thermokan.

    1. Lol! Dat had best gekund inderdaad. Ik ben gek op laarzen!
      We gebruiken dan denk ik hetzelfde koffiezetapparaat, alleen die van mij heeft geen thermoskan.

  5. Hier ook Krups volautomatisch, al sinds 1999 (gekocht van mijn eerste winst als freelancer), kan niet meer zonder (en ik drink maar 1 kopje/dag maar dan wel GOED)! De beste diepte-investering ooit!! You derserve it Nicole!

  6. Hier een filterkoffie automaat en een senseo.
    Eerst had ik een budget-blokker-ding van een tientje, die is een paar weken voor mijn verjaardag overleden, dus voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een nieuwe, goeie. Heerlijk, mijn koffie smaakt nu weer zoals ik bij mijn ouders gewend was - zeker als ik het maak met gekookte melk.
    Vriend vindt senseo lekkerder, dus als ik niet al een pot gezet heb pakt hij die.

    En ik wil een keer zo'n percolator. =)

    1. De Senseo is bij ons ook al een aantal jaren geleden de deur uitgedaan. Wat ik erg gezellig vindt aan mijn gewone koffiezetapparaat is dat pruttelende geluid.

      Wat is een percolator?!

  7. koffiezetapparaat van Bosch. meestal gooi er ik gewoon een scheut melk in en soms doe ik melk in de magnetron en klop die dan op voor een dikke schuimlaag.

  8. Wij hebben al jaren een koffiezetapparaat van 'Douwe'. Bevalt ons nog steeds goed en hebben daarom het aan-de-hype-mee-willen-doen-jarenlang-werkloos-staande Senseo apparaat, onlangs, weggegeven. Brrr... wij vonden dat totaal niet lekker meer. Weet je wat ook wel super lekker is? Gewoon met kokend water je koffie opgieten. Mmmm..., je mag me dan wakker maken...

    1. OP de camping zette wij altijd de koffie in een thermoskan: 7 schepjes en volgieten die handel. Mmmm..., daar genoten we enorm van. Misschien had je er te weinig koffie in gedaan. Zoiets moet je toch altijd wat uitproberen; hoeveel schepjes en hoeveel water en pp kan hier best wel een verschilletje zijn, in smaak wel te verstaan.
      Ik denk dat ik maar eens een bakkie ga zetten, fijne middag allemaal!!

  9. Wij hebben gewoon een waterkoker en schenken dus de koffie op.
    Wel lachen die koffie met roomboter hierboven vermeld.
    Vertelde het aan manlief en dat lijkt hem ook wel wat.
    Dus ben bang dat de roomboter nu wat sneller op zal gaan hier ;-)

    Groet,Marga

  10. Jaren geleden won ik een prijsvraag en kreeg een grote doos thuis met pakken koffie thee en koek en een duozetter.
    Oftewel koffie zetten en water koken met één apparaat.

    Vlak daarna won ik nog een koffiezetapparaat bij een actie van de plaatselijke supermarkt.

    Ik drink geen koffie.
    Van het duoapparaat heb ik dus voornamelijk de waterkan gebruikt.
    Het koffiezetapparaat heeft een tijdje dienst gedaan als waterkoker in mijn atelier, maar dat was toch niet zo handig.
    Het ligt nu opgeborgen in de kast, als reserve.
    Misschien krijg ik op een dag zoveel aanloop dat het zin heeft om echte koffie in huis te halen.
    Koffie krijgt de zeldzame bezoeker hier nu in smaakjes.
    Oplos, want dat blijft lang goed.

  11. Nespresso! apparaten zijn betaalbaar, ontzettend veel keuze qua koffiesmaken, en elke capsule is hermetisch verpakt dus elk kopje is vérs. En vermits ik de enige ben die koffie drinkt en slechts 1 kopje per dag... En de aluminium cupjes en koffiedrab worden volledig gerecycleerd, kan je in de nespresso winkels binnenbrengen of gewoon (hier in B) in een kialapunt.
    En de luxe in de nespressowinkel! Telkens je langskomt krijg je een gratis kopje koffie.
    Ben er nog elke dag blij mee! Veeel lekkerder dan de flauwe senseokoffie

  12. Een Philips koffiezetter met thermoskan en dan Café Oké goud, heerlijke koffie vind ik dat. 's Ochtends met geklopte melk erin, hmmm. Ik vind het ook wel erg veel, 100en euro's voor een koffiemachine en het is nog steeds enorm afhankelijk van de bonen die je dan weer koopt, daar zit ook bocht bij (Excellent van AH had ik laatst ergens, dan is Senseo Hema lekkerder (die heb ik op mijn werk gezet - is beter dan de DE-automatenkoffie, brrr). Ach, zo is er altijd wat te mopperen. Maar met goede bonen zou ik ook wel aarzelen bij zo'n apparaat, want die koffie kán lekker zijn, ooooooh. Dat wordt sparen :)

  13. Hier hebben we er twee. Voor mij een 30 jaar oude braun die het prima doet voor mijn kofje caffeïne vrije koffie. Voor mijn man Nespresso. Vanwege bepaalde aandoeningen mag hij een aantal zaken niet meer eten en drinken. Dus mag hij dit als verwennerijtje hebben. En alle cups etc. worden netjes teruggestuurd voor recycling.

  14. lekkerst en voordelig is gewoon met plastic opzetstuk boven thermoskan, hier ook zo,n Seaco beest staan jaagt de bonen er vlotjes doorheen en echt super is de koffie niet en ook nog ongezonder.Het beest gaat ook weg was leuk om te proberen :)

  15. Hoi,

    Wij hebben een volautomatische Bosch TCA52.. (staat op de gebruiksaanwijzing).
    Je gooit er koffiebonen in en per kopje maalt hij de bonen. Je kunt kiezen uit 1 of 2 bonen (sterkte). Zelf drink ik geen koffie maar mijn vriend is er heel erg blij mee. Veel lekkerder dan Senseo. Wat ik een voordeel vindt is dat er een pijpje zit om melk op te schuimen, maar daar kun je ook heet water voor thee uit krijgen. We hadden dus eerst Senseo en daar smaakte mijn (duur gekochte thee) naar koffie. Later kochten we een PUC die had ook een aparte uitgang voor thee, maar die ging helaas stuk en werd niet meer gemaakt.
    Nu dus de Bosch ik hoop dat ie nog lang meegaat, hij kostte toen iets van 340,- euro. We hebben hem sinds 2009 0f 2010 denk ik, maar misschien al weer langer:-).

    Groetjes Alice

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.