Reacties

Alice in Wonderland klok, en het belang van op tijd komen — 36 reacties

  1. Helaas moet ik toegeven dat ik ook weleens ergens te laat aan kom. Ik geef mijzelf daar ook de schuld van. Vaak denk ik dat ik nog wel even tijfd heb om iets op te ruimen of en voor ik het weet ga ik weer een paar minuten te laat weg.

    Gelukkig heb ik het nu niet zo heel druk meer (mag wel drukker worden), dus heb ik nu ook meer speling.

    Maar het is idd niet netjes om te laat te komen, daar ben ik het met je over eens.

  2. Wat leuk verzonnen zeg. Deze ga ik onthouden. En ja, ik wil ook overal op tijd komen. Liever te vroeg dan 1 minuut te laat. Ik denk dat dat komt omdat ik mensen respecteer. Hun tijdinvestering in mij respecteer. Jammer dat in wachtkamers soms dat juist ver te zoeken is........

    • In wachtkamers moet ik ook standaard lang wachten. Een kwartier doordat ik te vroeg ben, en dan gemiddeld nog een half uur omdat het uitloopt.

  3. Wat een leuke combi zo. En ik herken je hekel-aan-te-laat-gevoel, kan er ook niet tegen, maar heb een man die het ongeveer op zn voorhoofd getatoeëerd heeft staan, dus mijn huid is wat dikker inmiddels. Heeft niks met respect te maken bij hem, hij weet de tijd gewoon niet en hij denkt er niet aan om daarop te letten en vergeet dat als hij het zich voorneemt. Ik begrijp dat niet, maar zie dat het zo werkt. Het is meer een andere 'mindset'

  4. Leuk!!
    Ik kom echt nooit te laat, kan me niet heugen dat het ooit voorgekomen is.
    En het aparte is.....ik draag geen horloge, heb geen mobiel dus ook geen tijd bij me. Maar ik ben bv ook altijd 10 minuten voor de wekker af gaat wakker dus blijkbaar bezit ik een goed ritme ;)

    Fijne weekend!
    Groetjes Isabelle

  5. Mooie combinatie. Ik kom ook nooit te laat en heb er een verschrikkelijke hekel aan als anderen altijd te laat komen.
    Ik zit liever een kwartier te wachten dan dat ze op mij moeten wachten. Ben het dus helemaal met je eens.

  6. Ik vind het zo stresserend om te proberen op tijd te komen dat ik altijd mensen aangeef dat ik binnen dan en een half uur kom. Dat geeft rust.

    Als ik ergens voor de 1e keer heen moet op afspraak, reken ik altijd een extra kwartiertje i.v.m. mogelijk verdwalen wat nagenoeg altijd bij mij gebeurt.

    Vervelend is het echter als we te laat komen op een feest zoals een bruiloft. Dan baal ik wel.

    Verder zal het me een rotworst wezen. Wij Nederlanders zijn 1 van de weinige volken op aarde die zo spastisch doen over te laat komen.

    • Een ruime marge aanhouden haalt inderdaad de druk van de ketel.

      In andere culturen zijn afspraken inderdaad minder bindend. Ik heb wel eens gelezen dat je daar beslist niet op iemand moet rekenen als je een afspraak maakt. Persoonlijk vind ik dat heel onprettig.

  7. Ik probeer wel op tijd te komen, en vaak ben ik ook wel te vroeg. Maar ik blijf tegenwoordig uiterst relaxed als ik eens een keertje te laat kom. Ik weet dat ik normaal gesproken royaal op tijd vertrek, dus ik kan er niets aan doen als ik te laat kom. Wat wel vervelend is als je op een plek hebt afgesproken en jij bent er steevast dat kwartiertje te vroeg en de andere partij steevast dat kwartiertje te laat.

  8. Mijn tijdsbesef is heel slecht. Ik kan volledig opgaan in wat ik aan het doen ben en dan is het opeens tijd om weg te gaan. Dus ja... ik kom regelmatig iets te laat (of net op tijd)

    Tegenwoordig roept manlief tussendoor de tijd als we samen ergens heen moeten.
    Dat helpt iets. Meestal spreek ik tussen twee tijdstippen af en dan mik ik op het vroegste tijdstip, om binnen de tijd aan te komen.

    Aan de tijdsloosheid zitten twee kanten vind ik. Aan de ene kant baal ik er regelmatig van dat het me niet lukt om stipt te zijn. Aan de andere kant betekent het ook dat mijn aandacht is bij wat ik doe en dat geeft ook weer wat moois.

  9. Ik zorg zelf altijd dat ik op tijd ben, maar ik ben altijd nét op tijd.
    Even een andere kant belichten: als zangdocente vind ik het echt enorm vervelend als mensen te vroeg zijn. Er is een bepaalde instelling/mindset/concentratie voor nodig om les te geven die ik heel serieus neem. Als iemand dan (veel) te vroeg komt breekt ‘ie a.h.w. in in mijn voorbereiding. Of in de vorige les! Het ergste is als mensen soms te vroeg, soms te laat zijn. Als iemand áltijd te vroeg is (of te laat) kan ik er meer op anticiperen.
    Maar als iemand die uit de buurt komt (ik snap dat het kan verkeren als je verder moet rijden) meermaals meer dan 5 minuten te vroeg komt vraag ik ze voortaan op tijd te komen of me te appen als ze vroeger zijn.
    Ik heb zelfs wel meegemaakt dat iemand steevast meer dan een kwartier te vroeg kwamen en dan wel verwachtte dat de les tot het afgesproken tijdstip duurde. Ik doe nooit moeilijk met tijd en loop eigenlijk altijd uit, maar die verwachting vond ik dan toch niet zo respectvol.

    • Te vroeg is inderdaad ook helemaal niet prettig. Daardoor moet ik vaak noodgedwongen woonwijken verkennen, omdat ik weer eens te vroeg ben, en niet te vroeg wil aanbellen : )

  10. Prachtige klok! Ik ben meestal wel op tijd, al heb ik tijdens m'n rondreis door Afrika afgelopen zomer juist geprobeerd de tijd wat meer stil te zetten en te leven bij het moment en met het ritme van de natuur. Dus opstaan met de zon en naar bed als het écht te koud werd (soms doken we al rond 21 uur onze slaapzak in). En ik moet zeggen: ook dat is heel goed bevallen!

  11. De klok ziet er mooi uit. Ik moet wel eerlijk zijn, dat ik niet echt thuis ben in Alice in Wonderland. Wel keek ik vroeger als klein kind wel sprookjes zoals Assepoester en Sneeuwwitje.
    Over op tijd komen, ik kom bijna altijd op tijd. Alleen als ik bijvoorbeeld uitval heb van de bus, dan bel of app ik naar diegene dat ik iets later ben. En zelf hou ik er ook niet van, om ergens te laat aan te komen.

  12. Ik ben eigenlijk altijd wel op tijd, vooral dankzij Google maps. Meestal reken ik zelf tien minuutjes extra erbij voor onverwachte omstandigheden. En áls ik te laat ga komen, laat ik dat even weten.

    • Even een berichtje dat je te laat komt vind ik een prachtige oplossing. Dat helpt bij mij altijd enorm, want dan weet ik tenminste weer waar ik aan toe ben.

  13. Waarschijnlijk is er iets ontzettend fout gegaan in mijn jonge levensjaren maar ik heb Alice in Wonderland nooit gezien. Maar ik vind het wel een geweldige klok. Vroeger had ik zelfs een paar dergelijke zakhorloges omdat ik ze zo mooi vond.

  14. Oh ik heb ook zo'n hekel aan te laat komen! Zelf ben ik standaard wat te vroeg, tenzij ik met mijn vriend ben. Met hem krijg ik het inmiddels voor elkaar om enkele minuten te laat te zijn (vanuit dik te laat is dit een goede verbetering haha) maar toch erger ik me er elke keer aan!

  15. Oh jee, ik voelde me een beetje aangesproken toen je schreef hoe boos je wordt op mensen die te laat zijn. Ik ben altijd te laat. Ik doe echt enorm mijn best om op tijd te komen maar schat dingen verkeerd in of er gebeurt weer van alles en uiteindelijk kom ik te laat. Ik was zelfs op mijn eigen bruiloft te laat. PS Coole klok!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder