Een bed van pallets

Mosterzaadje kwam met een briljant idee: een bed gemaakt van pallets! Ruig, romantisch, stoer en bovenal: spotgoedkoop!

En toen ik op het internet rondsnuffelde, bleek het een heel reëele mogelijkheid. De ruimte tussen de boven- en onderkant van een pallet kan zelfs benut worden voor boeken!

Er zijn alleen wel een paar aandachtspunten.

  1. Pallets zijn vaak geïmpregneerd met enge chemicalieën, of hebben gediend om onprettige stoffen te vervoeren. Het is dus van belang ‘veilige’ pallets te gebruiken.
  2. De zorg om splinters. Persoonlijk denk ik dat een goede schuurbeurt al veel doet, en verder verwacht ik wat dat betreft geen problemen.

Dus nu ga ik op zoek naar duurzame, milieuvriendelijke pallets, die ook nog eens goedkoop zijn. Op Marktplaats worden pallets aangeboden voor 1 euro per stuk, op 1 km afstand van ons huis. Maar daarvan weet ik nog niet of ze ‘veilig’ zijn.

Eenvoud doet goed!

Een bed van pallets geeft me een relaxt gevoel, omdat het simpel is, en niet te duur. Bovendien voldoet het aan een belangrijk criterium: het bed mag niet te hoog zijn, vanwege de schuine wanden van onze zolderslaapkamer.

Zijn er nog meer inspirerende ideeën om op een goedkope manier een bed te maken?

Neem een email abonnement!

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge