Reacties

Siliconen bakvormen Action versus blik - update 2022 — 48 reacties

  1. Hallo

    Het maakt volgens mij niet uit welk merk bakvormen je gebruikt want die van mij doen het ook en die waren best wel duur toen ik ze kocht. Mijn eigen oude bakvormen bevallen nog het best.

  2. Ik bak nooit cakes, maar wel brownies en muffins, en ik ben altijd heel erg tevreden over het resultaat in siliconenvormen. Ik vermoed dat een cake te groot/zacht is, waardoor de vorm zijn vorm niet kan behouden.

  3. Ik gebruik m'n siliconenbakvorm die ik heb alleen om taartbodems te bakken en voor alle andere dingen de gewone metalen vormen. Maar voor jouw is het heel vervelend als je cake er anders uit komt dan je had gehoopt. Dus misschien een idee om toch je gewone cakevorm voortaan te gebruiken.

  4. Dat is de reden waarom ik mijn (eveneens) goedkope bakvorm heb weggedaan. Ik heb een derde-generatie-blik dat ik moet bekleden met zilverfolie om aankoeken te voorkomen. Zo heb ik wel een goede reden om geen cakes te bakken ;) (en er geen billen van krijg ;)
    Ik bak soms wel wafels volgens grootmoeders recept. En heel sporadisch appeltaart. De ronde springvorm daarvoor moet ik lenen van mijn zus, helaas.
    Ik bak te weinig om dit soort dingen aan te schaffen. Ik durf het bezoek niet voor te zetten. De bakker kan het beter ;)

  5. wij hebben dezelfde siliconen bakvorm van Action en daarmee lukt het prima. Ook houd ie z'n vorm goed.
    wat apart dat je zo'n vierkante cake krijgt. Kun je er wel een leuk taartje van maken :)

  6. ik heb siliconen en van die anti aanbakblikken vormen. mijn siliconen is van de tupperware en daar zitten wat extra ribbels in voor de stevigheid en je hebt minder lang nodig voor het bakken en kan op lagere temperatuur. toch grijp ik vaak naar mijn gewonen vormen en de kleine cake/muffinvormpjes van siliconen gebriuk ik nu voor zeep maken. gaat erg goed overigens.

  7. Ik heb ze ook alletwee: de gewone bakvormen én de siliconen-bakwormen van de Action.Ik bak graag én veel en de laatste jaren veel meer met siliconebakvormen omdat ik die gewoon fijner vind.Heb er nog nooit problemen mee gahd.Maar de cakevorm van de Action is een kleine maar.Heb je er misschien teveel in gedaan,dat hij zo compact wordt???

  8. Naar aanleiding van je reactie op mijn blog. Ik moet tellen tijdens het borduren maar ik vind het heerlijk ontspannend. En dan kan ik lekker vergeten dat ik nog was moet vouwen, eten koken enzovoort.

  9. Ik heb een glazen cakevorm en die bekleed ik altijd met bakpapier (dat ik overigens meerdere malen gebruik). Ik plaats het bakpapier zo in de vorm dat ik de cake er met behulp van de zijkanten van het papier zo uit de vorm kan tillen.

  10. ik heb van alles ( natuurlijk) maar de silicone vormen voor cake daar ben ik niet weg van vanwege idd die rare vorm die het krijgt.Dus ik ga liever voor een van de bakblikken die ik heb voor de cake.

  11. Hmm, raar hoor. De één krijgt geen rare vorm maar de ander wel. Ik bak cakes van 150 gram bloem, suiker en boter en het gaat altijd goed. We gebruiken de 'gewone' ronde vorm van action ook voor andere taart, de muffin platen van Xenos voor cakejes en de kleine muffinvormpjes van action ook. Ik heb verder nog een kerstman, een ster, mikey mouse en wat kleine kindervormpjes van onbekende bron (kringloop en zo) en die doen het ook heel erg goed. Ik heb overigens een hetelucht oven. Zou het daar aan kunnen liggen?
    Groetjes mama lieveheersbeestje.

  12. Ik denk dat ik inderdaad ook te veel deeg in een te kleine bakvorm heb gedaan. De volgende keer of een grotere vorm gebruiken, of minder deeg!

    Maar het ligt dus in ieder geval niet aan de 'goedkoopheid' van mijn vorm.

  13. Bij siliconenvormen kan het waarschijnlijk geen kwaad om die te gebruiken daar deze voor cake niet heter gebakken worden dan 180 graden en dan geen weekmakers in je cake terecht komt. Bij anti aanbakvormen moet je letten dat ze BPA-vrij zijn (staat er op vermeld). Wil je zeker zijn van gifvrij bakken, is glas het beste.

  14. Wat een goed idee, om 'm in een stevige bakvorm te zetten! Ik bak zelf nooit, maar bij anderen zie ik toch soms van die siliconen bakvormen waar het niet vervormd uitkomt, dus misschien was het toch een product dat je maar beter ergens anders kunt kopen. Zoals dat soms gaat, bij de Action...;)

  15. Siliconen 1 x geprobeerd..nooit meer! :D
    Ik gebruik voor alle baksels metalen bakvormen. Insmeren met gesmolten boter, paneermeel erover, goed uitkloppen en even in de koelkast zetten terwijl ik het beslag maak. Gaat altijd goed! :D

  16. Bakpapier en gecoate metalen bakvormen bevatten PFAS. Daarom gebruik ik liever de glazen of siliconen vormen. Altijd met een gewoon bakblik er onder en soms zet ik de siliconen vorm ook in een metalen vorm. Of de siliconen vormen veilig zijn weet ik niet.

  17. Ik ben geen fan van siliconen bakvormen. Ze bakken niet mooi bruin en er zit toch altijd een raar smaakje aan. Ik gebruik emaille vormen, deze bakken mooi bruin en bakken niet aan. Een nadeel is dat ze kwetsbaar zijn, dus niet in de vaatwasser en een beetje voorzichtig mee zijn.

  18. Leuk blog! Ik heb ook de silicone bakvormen van de Action gekocht, maar heb ze pas 1x gebruikt en dat was niet helemaal goed gegaan. Bak zelf wel heel graag, dus ga het zeker nog eens proberen.

  19. Ik heb zelf ook beide, maar totaal geen last van uitgezakte cakes met de siliconen vorm! Wel pak ik sneller de blik, want ik vind het schoonmaken van dat siliconen geval echt de hel

  20. Heel eerlijk? Ben ik geen bakprinses. Ik houd van (ingewikkeld) koken, uit kookboeken, de laatste tijd wat simpeler gerechten. Maar in corona-tijd heb ik ook sterrenchef gerechten geprobeerd te maken. Wat af en toe resulteerde dat de destijds 8-jarige een keer om kwart voor negen naar bed ging omdat mama zo nodig iets bijzonders moest maken. Dat doen we maar niet meer. Maar meer on topic. Ik heb een fijne glazen schaal voor quiches en verder een springvorm die ik amper gebruik. Ook een cakeblik. Maar geen siliconen vorm trouwens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder