Sieraden maken met zilverklei

Teuntje had gistermiddag een kinderfeestje, en de moeder van de jarige Jet is een atelier begonnen waar ze workshops geeft. O.a. vilten en werken met zilverklei.

Zelf kende ik alleen maar DAS klei, waarmee ik als kind menig wanstaltig poppetje maakte. Maar zilverklei is een heel ander genre! Je kunt er namelijk zelfs echte sieraden van maken. Bijvoorbeeld bedeltjes, oorbellen en ringen!

Linksboven zie je Teuntjes werkstuk, waaraan mijn foto helaas geen recht doet. Op de website van Minka vind je betere voorbeelden: Atelier Minka de Weerd.

Een heel bijzonder gebruik van zilverklei is, de as van een dierbaar persoon er in verwerken. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dat een luguber idee vind, of juist mooi.

Wat vind jij? Zou je de as van een dierbare op je huid willen dragen, in de vorm van een sieraad?

Kende je het bestaan van zilverklei?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vul je email adres in, en krijg gratis updates

Comments

 1. Nee ik zou dat niet willen. Die persoon zit in mijn hart en hoeft niet op mijn huid.
  Maar daarintegen snap ik het wel dat er mensen zijn die het wel willen iedereen is tenslotte anders en ik vind dat iedereen in zijn waarde gelaten moet worden.
  fijne dag! groetjes Yentl

 2. Het idee alleen al, nee dank je. Laat ons maar gewoon de dierbare herinneringen bij ons dragen. Zilverklei had ik jaren geleden al van gehoord van een goud/zilversmid die daar mee werkte en er heeft ooit een stukje meen ik de libelle gestaan.

  Goed weekend.

 3. Neen van zilverklei had ik nog niet
  gehoord…ik ga eens het linkje
  aanklikken dat je doorgaf..
  het lijkt me erg leuk materiaal om
  mee te werken!
  Of ik een juweeltje met as bij me
  zou dragen van een geliefde? ik weet het eigenlijk niet goed, maar
  als iemand er steun aan heeft vind
  ik dat het moet kunnen, iedereen
  heeft recht op zijn manier om te
  rouwen….ik weet uit ervaring dat
  het heel moeilijk is om afscheid te
  nemen van iemand heel dierbaar, en
  dat iedereen heel anders reageert..
  ik vind het moeilijk om op deze vraag te antwoorden, maar je zet me
  aan het denken.
  heel veel liefs

 4. Een ieder moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt. Voor mij persoonlijk zou het niet hoeven om de as van een dierbare in een sieraad te verwerken en te dragen.
  Ik had al eerder van zilverklei gehoord maar nooit mee gewerkt.
  En als je de foto vergroot kan je het werkstuk van je dochter toch wel goed zien hoor. Ze heeft een prachtige hartjes hanger gemaakt, geef haar mijn complimenten maar!!! En alvast een leuk weekend gewenst!

 5. Nog nooit van zilverklei gehoord. Ik hou niet van sieraden dus zou ik mijn geliefde er ook niet in verwerken. Maar heb even gekeken wat die dame er van maakt. Geweldig mooi!

 6. Prachtige sieraden, en ik zou het niet eng vinden om mijn dierbare op mijn huid te dragen. Ik vind het wel iets speciaals hebben als een klein beetje as in een sieraad wordt verwerkt. Ik zou juist meer moeite hebben met een urn op de kast ofzo, dat zou voor mij weer niets zijn.

  Groetjes Isabelle

 7. Nooit van zilverklei gehoord.
  Wel leuk dat je zo je eigen sieraden kunt maken.
  Ik denk dat iedereen moet doen wat voor hem of haar het beste voelt. Iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier en dat is prima.
  Marianne

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge